Vergunning

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het is De vergunning. Dit komt doordat het een zelfstandig naamwoord is, die eindigt op -ing. Deze woorden zijn vaak met het lidwoord ”de” en zijn vaak ook vrouwelijk, het woord vergunning dus ook.

Wat betekent vergunning?

Een vergunning is een officiële en tevens noodzakelijke toestemming van de overheid. Dit is een toestemming om een bepaalde activiteit, die normaal gesproken verboden is, uit te voeren. In de wet staat vastgesteld aan welke voorwaarde mensen of bedrijven moeten voldoen om deze vergunning te bemachtigen.

Een voorbeeld hiervan is de Authorised Economic Operator (AEO) vergunning. Dit is een vergunning die aan internationale bedrijven, die aan de desbetreffende eisen voldoen, wordt afgegeven. Hierdoor hebben ze minder controle bij grensposten, waardoor het transport sneller gaat. Deze toestemming is dus om een bepaalde controle over te slaan, die normaal gesproken verboden is om over te slaan.

Andere grammaticavragen

Jou of Jouw vergunning? Het is jouw vergunning als je het gebruikt als een bezittelijk voornaamwoord. In het geval van “Is de vergunning van jou?”, dan is het “Jou”.

Als aanwijzend voornaamwoord maak je gebruik van “Die”. Als je het in een zin gebruikt is het dus bijvoorbeeld: ”Is die vergunning nog geldig?”

Is het elk of elke vergunning? In dit geval is het “Elke vergunning”. Bij de-woorden krijgt het bijvoeglijk naamwoord namelijk gewoonlijk een -e aan het einde.

Wordfeud- en Scrabble-waarde?

Als je vaak spellen als Wordfeud of Scrabble speelt, is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel waarde het woord “vergunning” heeft.

Voor Scrabble is het 21 punten.

Voor Wordfeud betreft dit 20 punten