Certificering

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het is De certificering. Dit komt doordat het een zelfstandig naamwoord is, die gebaseerd is op het werkwoord certificeren. Deze woorden zijn ook allemaal vrouwelijk, het woord certificering dus ook.

Wat betekent certificering?

Certificering is de procedure naar en het uitgeven van een certificaat, om de naleving van een standaard te controleren. Dit zijn standaardnormen die zijn opgesteld om tot betrekking tot de branche, vaardigheid, objectiviteit, deskundigheid, maatschappij of ander meetfactoor een bepaalde standaard te waarborgen. Deze certificering wordt vaak door een overheidsinstantie of een organisatie die hiervoor erkend is.

Een voorbeeld hiervan is de ISO 9001 certificering. Dit is een internationale norm voor het aantonen van een bepaalde kwaliteitsstandaard. Deze certificering toont aan dat uw bedrijf of organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van de klant en de desbetreffende wetgeving die van toepassing is op uw product/dienst. Door dit certificaat laat u aan uw klanten zien, dat ze veilig uw product/dienst kunnen afnemen.

Andere grammaticavragen

Jou of jouw certificering? Het is jouw certificering als je het gebruikt als een bezittelijk voornaamwoord. In het geval van “Is deze certificering van jou?”, dan is het jou.

Als aanwijzend voornaamwoord maak je gebruik van “Die”. Als je het in een zin gebruikt is het dus bijvoorbeeld: ”Heb je die certificering nog aangevraagd?”

Is het elk of elke Certificering? In dit geval is het “Elke Certificering”. Bij de-woorden krijgt het bijvoeglijk naamwoord namelijk gewoonlijk een -e aan het einde.

Wordfeud- en Scrabble-waarde?

Als je vaak spellen als Wordfeud of Scrabble is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel waarde het woord “Certificering” heeft.

Voor Scrabble is het 29 punten.

Voor Wordfeud betreft dit 32 punten