Legalisatie

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Welk lidwoord, de legalisatie of het legalisatie?

In het Nederlands bestaan er twee bepalende (ook wel: bepaalde) lidwoorden: de en het. De wordt gebruikt bij mannelijke en vrouwelijke woorden en bij meervouden, het bij onzijdige woorden in het enkelvoud. Welk bepalend lidwoord hoort bij legalisatie?

Table of Contents

De legalisatie of het legalisatie? Het antwoord is

Het antwoord is: de legalisatie

Waarom is het “de legalisatie”?

Er is niet direct bekend waarom het “de legalisatie” is. Waarschijnlijk komt het doordat het een vrouwelijk woord is dat eindigt op -tie. Deze woorden worden vaak geschreven met “de”.

Wat betekent legalisatie?

Legalisatie is het proces waarbij een document geschikt gemaakt wordt voor het gebruik in een ander land. Er wordt kortom verklaard en bewezen dat het document echt is. Hiervoor zijn meerdere stappen nodig die moeten worden uitgevoerd. Het is hierdoor verstandig om dit uit te laten voeren door een partij die hierin gespecialiseerd is. Ook verschilt het per land, welke stappen moeten worden ondernomen om een document te legaliseren. Een bepaalde vorm is apostille. Dit is een verkorte variant van het legalisatieproces.

Legalisatie bewijst dat een officiële instantie de documenten heeft afgegeven, de zegel/stempel en de handtekening echt zijn en dat de vorm van het document klopt.  Voorbeelden van documenten die vaak worden gelegaliseerd zijn: een diploma, een uitspraak van de rechtbank of een akte van de burgerlijke stand.

Andere grammaticavragen

Jou of jouw legalisatie? Het is jouw legalisatie als je het gebruikt als een bezittelijk voornaamwoord. In het geval van “Is die legalisatie van jou?”, dan is het jou.

Als aanwijzend voornaamwoord maak je gebruik van “Die”. Hierboven staat al een voorbeeld vermeld.

Is het elk of elke legalisatie? In dit geval is het “Elke legalisatie”. Bij de-woorden krijgt het bijvoeglijk naamwoord namelijk gewoonlijk een -e aan het einde.

Spreekwoorden met legalisatie

Er zijn geen spreekwoorden gevonden in het Nederland die het woord `legalisatie` bevatten.

Synoniemen van legalisatie

Agnitie, bekrachtiging, echtverklaring, wettiging.

Wat is de Wordfeud- en Scrabble-waarde?

Als je vaak spellen als Wordfeud of Scrabble is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel waarde het woord “legalisatie” heeft.

Voor Scrabble is het 19 punten.

Voor Wordfeud betreft dit 21 punten.

Vertaling van “legalisatie”

Engelse vertaling: the validation, the attestation, the notarisation, the authentication, the legalisation.

Franse vertaling: légalisation, visa de légalisation.

Duitse vertaling: die Legalisierung, die Legalisation.

Spaanse vertaling: la legalización, la autentificación.