Verschil

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Welk lidwoord is het? De verschil of het verschil? Het antwoord is Het verschil. Veel woorden die beginnen met Ver- en niet eindigen op -ing, schrijf je met “Het”. In dit geval dus ook. Als je er meervoud van maakt, schrijf je het wel met “de”. Namelijk: “De verschillen”

Wat betekent verschil?

De betekenis van verschil is: “Datgeen wat anders is, afsteekt, contrasteert of onderscheid”. Er worden dus twee of meerdere mensen of dingen vergeleken, waarbij er een of meerdere aspecten anders zijn dan bij de ander(en). Dit kan iets positiefs zijn, maar dit hoeft ook niet het geval te zijn. Vaak kijken we als mens naar de dingen die verschillen, omdat dit gevaar kan aanduiden. Denk hierbij aan een beschimmelde plek op een appel. Ook kunnen mensen gepest of gediscrimineerd worden, omdat andere mensen denken dat ze anders zijn.

Andere grammaticavragen

Jou of jouw verschil? Het is jouw verschil als je het gebruikt als een bezittelijk voornaamwoord. In het geval van “Is dat verschil van jou?”, dan is het jou.

Als aanwijzend voornaamwoord maak je gebruik van “Dat”. Een voorbeeld is: “Het ligt aan dat verschil, dat het fout gaat.

Is het elk of elke verschil? In dit geval is het “Elk verschil”. Bij het-woorden krijgt het bijvoeglijk naamwoord namelijk gewoonlijk geen -e aan het einde.

Wordfeud- en Scrabble-waarde?

Als je vaak spellen als Wordfeud of Scrabble is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel waarde het woord “Verschil” heeft.

Voor Scrabble is het 22 punten.

Voor Wordfeud betreft dit 23 punten.