Interieur

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Is het de of het interieur? Het antwoord is natuurlijk het interieur. Nu we het toch hebben over interieur en inrichting, kunnen we je net zo goed meteen even wat tips geven om ervoor te zorgen dat ook jij HET interieur van je huis gezellig en vooral ook sfeervol weet in te richten. Dus kun jij naast het antwoord op deze vraag ook wel wat inspiratie gebruiken als het gaat om de inrichting van je huis, dan ben je hier aan het aan het juiste adres. We delen namelijk een aantal praktische tips, die van jouw huis makkelijk een echt thuis maken. Want laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch graag een gezellig ingericht huis?

Zorg voor een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis maakt een enorm verschil als het gaat om de gezelligheid en sfeer in je huis. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het geen gezicht is wanneer de eettafel bezaaid ligt met allerlei prullaria of de opladers van je telefoon of iPad nog op het dressoir liggen. Begin daarom eerst met het opruimen van je huis, zodat je in ieder geval kunt zien hoe het er allemaal uitziet. Je zult namelijk versteld staan van het enorme verschil, aangezien dit direct zorgt voor rust. Zorg er dus voor dat er geen onnodige spullen op de tafel liggen en ook niet dat je jas over de stoel hangt. 

Ga voor een ornament of vaas als eyecatcher

Om sfeer toe te voegen, is het belangrijk om te werken met één of twee eyecatchers. Dit kan een prachtige opvallende vaas met bloemen zijn, maar ook ornamenten op tafel of je dressoir doen het ontzettend goed. Het grote voordeel van een blikvanger, is dat je de aandacht verschuift, waardoor je minder aandacht hoeft te besteden aan de rest. Niet alleen scheelt je dit een hoop werk, maar ook geld. Investeer daarom liever in een groot opvallend ornament op voet, zodat je direct alle aandacht hierop vestigd. Je zult zien dat dit meteen zorgt voor een andere look en feel van je interieur.

Kleuren en patronen

Begin met het kiezen van de juiste kleuren en patronen die bij jouw persoonlijkheid en stijl passen. Warme tinten zoals aardetinten, terracotta en zachte pastelkleuren dragen bij aan een intieme en rustgevende sfeer. Combineer verschillende kleuren met elkaar om dynamiek en diepte toe te voegen aan je interieur. Denk ook aan het gebruik van patronen, zoals strepen, bloemen of geometrische vormen, om visuele interesse te creëren en saaiheid te doorbreken.

Ga voor interieuradvies

Vind je het lastig om zelf te bedenken hoe je je huis gezellig en sfeervol kunt inrichten? Kies dan voor een interieurontwerper die je hierbij kan helpen. Bij KNUS Lifestyle vind je daarom niet alleen allerlei leuke woonaccessoires, maar helpen ze je ook met alle plezier mee te denken over de juiste indeling van je huis. Wat namelijk belangrijk is, is dat alles op elkaar is afgestemd, van je woonaccessoires tot de meubels en ook de raamdecoratie. Door één geheel te creëren, zul je zien dat het een stuk gezelliger wordt in huis en je van je huis een echt thuis maakt.